Erinevatel uuringute andmetel kannatab ligi 80- 90% inimestest magneesiumipuuduse käes. Iga inimene peaks saama piisava magneesiumikoguse kätte tarbitavast toidust ning joogiveest.
Normaalse toitumise korral on magneesiumipuudus aga harv nähtus. Tihti aga ei ole igapäevases toidus piisavas koguses magneesiumi ning kraanivesi on töödeldud ja ei pruugi sisaldada piisavas koguses mineraalaineid.
Normaalse toitumise korral on magneesiumipuudus aga harv nähtus. Tihti aga ei ole igapäevases toidus piisavas koguses magneesiumi ning kraanivesi on töödeldud ja ei pruugi sisaldada piisavas koguses mineraalaineid.
MÄRGID MAGNEESIUMI PUUDUSEST
Magneesiumi puudus võib mõnikord kaasneda mõne haiguse või ravimi kasutamisel ja siis kui on suur vedelikukaotus. Magneesiumi puudus võib tekkida ka siis, kui tarbida liiga palju töödeldud toiduaineid või suhkrurikkaid toiduaineid ja karastusjooke.
Stress
Kergesti ärritumine
Söögiisu puudumine
Peavalud
Lihaskrambid
Koordinatsioonihäired
Unehäired
Väsimus
Probleemid seedimisega
LÜHIAJALIST MAGNEESIUMIPUUDUST PÕHJUSTAB:
- Kohvi tarbimine
- Liigse töödeldud toidu tarbimine
- Rohke suhkru ja magustatud jookide tarbimine
- Alkoholi tarbimine (eriti selgelt avaldub see tarbimisele järgneval päeval)
- Suur füüsiline koormus ja higistamine (sportimise ajal või füüsilist tööd tehes)